Proiectul internațional „Dix sur Dix”


Proiectul international “Dix sur Dix”
A fost odata Poznán…
Descoperit in urma unui stagiu pedagogic in Franța in anul 2017, proiectul “Dix sur Dix”, adresat elevilor de liceu, propune insusirea limbii franceze prin intermediul pieselor de teatru. Astfel, in fiecare an, 10 dramaturgi francofoni se reunesc la Poznán, in resedința Dix sur Dix și, în termen de 10 zile trebuie sa scrie 10 piese de teatru pentru 10 actori, fiecare piesa avand 10 pagini. Temele abordate in piese sunt de actualitate : bullying-ul, razboiul, prejudecățile, emigrarea, etc. iar mesajul este cu atat mai impactant atunci când „tinerii actori” sunt cei alesi să il transmita.

Anul acesta, Festivalul International de Teatru pentru Liceeni „Dix sur Dix” s-a desfasurat in perioada 25-28 mai, la Poznán, in Polonia si dupa mai multe etape de preselectie, am fost alesi si noi, trupa „French Club” ! Trupa  „French Club” de la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu”Pătârlagele, compusă din urmatorii elevi : Albu Andra-Elena, Angelescu Maria-Magdalena, Avramescu Ioana, Bucur Amelia-Ștefania, Breazu Laura-Andreea, Marin Maria-Elisabeta, Spînu Luigia, Vîlcu Elena-Marina, Gherghe Gabriela-Adelina si Murea Elena-Cornelia a ales, prin intermediul piesei „Folle de Paix” scrisă de Elise Hofner, sa transmită un sincer si emoționant mesaj pentru pace. Acțiunea se desfasoara intr-un spital psihiatric unde „pacientii” afla ca afara, in lumea celor „sănătoși”, a pornit razboiul. Adunati in jurul radioului, pacientii isi pun intrebari despre ce este razboiul, care sunt cauzele si care sunt cei care, de pe-o zi pe alta decid să-l porneasca… .

Trofeul

Trupa „French Club” a reusit sa impresioneze juriul si pe autoarea piesei Elise Hofner, aflata în sală, prin entuziasm, pronunție, umor și originalitatea punerii in scenă, ceea ce ne-a adus un trofeu si invitatia de a participa și la următoarea ediție.

Am dori sa multumim tuturor celor care ne-au ajutat si au crezut in « nebunia » noastra : d-rei director Albu Nicoleta, d-lui primar Gherghiceanu Ion, d-lui Pamfile, d-nei Minea Veronica, patroana Agentiei Escape Travel, d-lor profesori Dutu Eugen si Gidiuta Lucica, tuturor colegilor si parintilor pentru ca au educat acesti copii atat de frumosi si frumos !

….am pus Pătârlagele pe harta Festivalului International de Teatru pentru Liceeni 😊

PROIECTUL INTERJUDEȚEAN
ˮ MICII CERCETAȘIˮ
                            EDIȚIA a II-a CAER 2018, Anexa 7, poz. 1790
Modul de viaţa de acum, rapid, alert, caracterizat printr-un stresul pe care îl resimţim cu toţii, face ca efectul unei plimbări în natură, a unei competiţii chiar, să fie mai benefic decât orice alt remediu. Prin aceste competiţii dorim să atragem elevii şi nu doar pe ei, spre mişcare, spre aer curat, spre sănătate.
Orientarea turistică este o activitate simplă, accesibilă şi atractivă în rândul sporturilor de masă. Încurajarea menţinerii sănătăţii fizice şi psihice prin practicarea unor activităţi sportive în natură, lucrul în echipă şi sensibilizarea elevilor faţă de efectele negative pe care le provoacă turismul necontrolat şi comportamentul necivilizat sunt rezultatele acestui parteneriat.
Activitatea finală s-a desfășurat în perioada 25-27 mai 2018 în Tabăra de agrement Arbănași, jud. Buzău.Concursul a asigurat oportunităţi de comunicare şi cooperare în grup, şanse egale în ceea ce priveşte participarea la toate probele, elevii dovedind spirit de echipă, abilități și deprinderi sportive, de orientareîn pădure, dar și capacitatea de a prezenta într-un mod original obiective turistice de interes național. Proba de evaluare a cunoștințelor, așteptată cu multă emoție, a demonstrat că elevii si-au însușit foarte bine tot ceea ce au învățat în acest an școlar, majoritatea echipajelor obținând punctaj maxim.

La Concurs s-au prezentat 130 elevi organizați în 29 echipaje , coordonate de 29 cadre didactice.

FELICITĂRI TUTUROR PENTRU MODUL CUM S-AU PREZENTAT LA

ACEST CONCURS!